Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Barcelonából erősített a Villareal

MTI
2003.08.28. 13:37
Kölcsönjátékosként a Villarreal labdarúgója lesz a 2003/2004-es szezonban a tavaly nagy reményekkel Spanyolországba érkezett, de az FC Barcelonánál a vártnál szerényebb teljesítményt nyújtó Juan Román Riquelme.
A 25 éves válogatott középpályás a legtehetségesebb argentin játékosok közé tartozik, ám Ronaldinho nyári megszerzése miatt feleslegessé vált a katalán élcsapatban. A brazil világbajnokot ideális irányítónak tartja a barcelonai klubvezetés, ráadásul ugyanúgy EU-n kívülinek számít, mint Riquelme. A keretben így eggyel többen lettek a nem uniós futballisták (a török Rüstü Recber, a mexikói Rafael Márquez és az argentin Javier Saviola helye is biztos Ronaldinhóé mellett), s ez megpecsételte az argentin sorsát.
Érdekesség, hogy Riquelme nem csak a spanyol bajnokságban és kupában törhet borsot a katalánok orra alá, a két együttes ugyanis jó szereplés esetén az UEFA Kupában is találkozhat. A piros-kékek bajnoki szereplésükkel vívták ki a jogot, míg a Villarreal az UEFA-Intertotó Kupából jutott a második számú európai sorozatba.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!