Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Bemutatták a jövő évi futball-Eb hivatalos labdáját

MTI
2003.11.29. 16:16
Egy nappal a jövő évi futball Európa-bajnokság csoportjainak sorsolása előtt ünnepélyes keretek között mutatta be az adidas a portugáliai torna hivatalos labdáját, a Roteirót.
A sportszergyátó cég által kifejlesztett játékszer legfőbb újdonsága, hogy varrás nélkül, hő általi ragasztási technológiával készült. Az elnevezés a híres felfedező, Vasco da Gama hajónaplójára utal, a készítők ezzel - és a mintázattal - az Eb házigazdái előtt tisztelegnek. A Roteiro 40 gyártási folyamaton keresztül készül el.
A labdát - amelyet a budapesti sajtótájékoztatón Ungár Anikó bűvész varázsolt elő - a legnagyobb sztárok, David Beckham, Zinadine Zidane, Raúl, Michael Ballack és Alessandro del Piero tesztelték, s mindannyian elégedetten nyilatkoztak róla, hasonlóan a magyar futball jelenlegi legjobbjához, a VfB Stuttgartot erősítő Szabics Imréhez.
Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing igazgatója kiemelte, hogy a vállalat által a tavalyi koreai-japán világbajnokságra készített labdából több mint 6 millió darabot adtak el, a Roteiróval ezt szeretnék túlszárnyalni. A világot szimbolizáló labdát ezután földgömbtartóba helyezve átnyújtotta az EURO-2004 házigazdáját képviselő Luis Filipe Carrilho de Castro Mendesnek, Portugália magyarországi nagykövetének.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.