Dömötör
12 °C
14 °C

Letartóztatták a Kaiserslautern volt elnökét

MTI
2003.12.03. 14:57
A német rendőrség szerdán lakásában letartóztatta Jürgen Friedrichet, a Kaiserslautern labdarúgócsapatának volt elnökét. Az ügyészség szerint erre azért volt szükség, mert fennállt a veszélye, hogy az adócsalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított volt élvonalbeli játékos megszökik az eljárás elől.
Friedrich az igazgatótanács elnökeként 2002 augusztusában távozott a klubtól, mert akarata ellenére menesztették Andreas Brehme vezetőedzőt. A csőd szélére került egyesület jelenlegi vezetői idén márciusban ultimátumot intéztek a volt elnökhöz, Robert Wieschemannhoz, a felügyelő bizottság elnökéhez és Gerhard Herzog marketingigazgatóhoz: a Kaiserslautern milliós nagyságrendű kártérítést követelt, mert többek között miattuk 40 millió eurós adóssággal küzdött.
Friedrich visszautasította a vádakat, a jelenlegi vezetést pedig csőcseléknek titulálta. Letartóztatásához valószínűleg közvetlenül az vezetett, hogy a múlt héten egy interjúban kijelentette, családjával elhagyja Kaiserslauternt, felszámolja két divatbutikját és eladja házát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.