Piroska
-10 °C
1 °C

Ismét elhalaszthatják a római futball-rangadót

MTI
2004.04.03. 17:21
Helyi lapértesülések szerint nagy valószínűséggel mégsem április 14-én, hanem csak később játsszák le a március 21-én félbeszakadt SS Lazio-AS Roma olasz labdarúgó bajnoki rangadót.

A sajtó úgy tudja: az esetleges újabb halasztás hátterében az áll, Achille Serra, a főváros rendőrfőnöke nem járult hozzá, hogy a nézők is megtekinthessék a derbit a Stadio Olimpicóban.

Várhatóan a jövő héten, a liga és a hatóság közös megbeszélése után születik döntés az ügyben.

Március 21-én a két fővárosi gárda rangadója azért ért véget idő előtt, mert a szurkolók között elterjedt - később hamisnak bizonyuló - hír szerint egy rendőrautó kisfiút gázolt halálra. A 48. percben, 0-0-ás állásnál két görögtűz repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s a bíró előbb felfüggesztette, félórával később pedig lefújta a találkozót. A meccs kapcsán történt rendbontásokban több mint 170 ember - köztük 153 rendfenntartó - megsérült.

A fegyelmi bizottság a pályaválasztó Laziót 51 ezer, míg a vendégcsapatot 10 ezer euróra büntette meg, emellett az AS Roma két hazai mérkőzését semleges helyszínen köteles megrendezni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.