Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Biztossá vált Oroszország Eb-részvétele

MTI
2004.06.02. 11:18
A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Tyitov-ügyben benyújtott walesi fellebbezést, így immár biztos, hogy a szigetországi válogatott nem lesz ott a június 12-én kezdődő portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon.

Wales azután fordult a CAS-hoz, hogy az UEFA nem adott helyt óvásának, amit azután tett meg, hogy kiderült: az orosz válogatott elleni idegenbeli (0-0) Európa-bajnoki pótselejtezőn a hazaiaktól doppingvizsgálatra kisorsolt Jegor Tyitov szervezetében a tiltott szernek számító bromantan nyomaira bukkantak. Ezen az összecsapáson a Szpartak Moszkva fiatal játékosa ugyan még nem lépett pályára, de a négy nappal későbbi cardiffi visszavágón már lehetőséget kapott. A párharcot végül 1-0-ra az oroszok nyerték, így bejutottak a 16-os Eb-döntőbe. A walesiek azt szerették volna elérni, hogy riválisukat zárják ki a mezőnyből, és helyette ők vehessenek részt a kontinensviadalon.

Tyitovot később egyéves eltiltással és pénzbüntetéssel sújtották, de az UEFA - és a CAS - álláspontja szerint egyetlen játékos bűne miatt nem lehet egy országot, és annak egész válogatottját sújtani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.