Natália
-3 °C
7 °C

Nem vesznek MU-mezt a klub szurkolói

MTI
2004.10.12. 13:09
Tovább folytatódik a szurkolók tiltakozása a Manchester United tervezett felvásárlása, az amerikai Malcolm Glazer felbukkanása kapcsán: a labdarúgóklubban 18 százalékos tulajdonrésszel bíró drukkercsoport tagjai ugyanis meghatározatlan ideig bojkottálják a replika-mezek megvásárlását.

Ha az akció sikeres lesz, jelentős bevételtől esik el a klub, a Shareholders United ugyanis 52 ezer főből áll. A szurkolói társaság azt is kilátásba helyezte, hogy szükség esetén az egész világra kiterjeszti "mozgalmát", ez pedig még nagyobb csapást jelentene az MU-ra, mivel a becslések szerint 75 millióan vallják magukat a csapat drukkerének.

"Valójában nem szeretnénk kárt okozni szeretett klubunknak, a bojkottal csak Malcolm Glazert akarjuk elriasztani. Ő nemkívánatos személy a Manchester Unitednél" - jelentette ki Oliver Houston, a Shareholders United szóvivője. "A kezdeményezéssel az a szándékunk, hogy még egy módon jelezzük, nem értünk egyet a felvásárlási szándékával. Fenyegetésünk sikeres lehet, hiszen ne feledjük, az elmúlt két szezonban a szurkolók 45 millió fontot költöttek a klubhoz kötődő ajándéktárgyakra".

Glazer állítólag több mint 650 millió fonttal szeretne magának többségi részesedést szerezni, de az amerikai üzetember hatalomátvételét ellenizik a szurkolók.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.