Ágnes
-13 °C
0 °C

A brazil klasszis ötven évesen is játszik

MTI
2004.11.20. 14:38
Pénteken megérkezett Angliába, és szombaton már pályára is lép a yorkshire-i Garforth Town amatőr csapatában Socrates, a brazil labdarúgó-válogatott egykori klasszisa.

Az 50 éves csillag egyhónapos szerződést kötött a klubbal, noha november elején még úgy tűnt, nem jön létre a nem mindennapi megállapodás, és legfeljebb csak meglátogatja az együttest, amely barátjának, a Brazíliában több focisulit működtető Simon Cliffordnak a tulajdonában van.

"Nem ismerem a helyszínt, soha sem voltam még Észak-Angliában, de mindig érdekeltek a kihívások. Nem tudom, meddig bírom a mérkőzést, az viszont biztos, nem én leszek a leggyorsabb a pályán. Viszont néhány trükköt nem felejtettem el" - mondta az 1990-ben visszavonult egykori középpályás, aki foglalkozását tekintve gyermekorvos, és két világbajnokságon (1982, 1986) játszott hazája válogatottjában.

Socratesszel nagyot fordult a világ, hiszen három hete még úgy nyilatkozott, hogy naponta elszív egy doboz cigit, nem veti meg a sört, fáj a válla, a lába, mi több, a szíve is rakoncátlankodik.

"Nem szeretném, ha kikacagnának a szurkolók. Öreg vagyok én már a focihoz, legfeljebb tíz-tizenöt percet tudnék játszani, vagy még annyit sem" - jegyezte meg akkor. A szombaton a yorkshire-i rivális Tadcasterrel mérkőző Garforth Town tulajdonosa reméli, hogy a csapat 25 év múlva, azaz 2028-ban már az élvonalban szerepel majd. A gárda jelenleg a második helyen áll az északi megyék keleti főcsoportjának első csoportjában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!