Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Júniusban búcsúzik a libériai aranylabdás

MTI
2004.12.22. 09:24
Júniusban, Marseille-ben rendezik George Weah búcsúmeccsét, utána az egykori futballsztár a politikának szenteli az életét. A 38 éves klasszis megerősítette, hogy szeretne Libéria következő elnöke lenni.

"Nagyon sokan jelezték, hogy eljönnének a találkozóra, de sajnos nem tudok mindenkinek helyet szorítani a csapatban" - fogalmazott Weah.

Az már biztosra vehető, hogy ott lesz a pályán a múlt héten az Aranylabdát elnyerő ukrán Andrij Sevcsenko, az év labdarúgójává választott brazil Ronaldinho és a francia Thierry Henry, valamint az olasz Roberto Baggio és Paolo Maldini.

Weah három egykori edzőjét, Arsene Wengert, Luis Fernandezt és Fabio Capellót is meghívta a bemutatóra.

A júliusban az UNICEF jószolgálati nagyköveteként Arthur Ashe Bátorság-díjjal kitüntetett klasszis - aki megfordult az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique Marseille csapatánál, és 1995-ben Európa és Afrika mellett a világ legjobb futballistájának választották - az elmúlt években rengeteget tett a háborúban szenvedő gyermekek sorsának jobbra fordításáért, és komoly szerepet vállalt az AIDS elleni küzdelemben.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!