Vilma
-7 °C
4 °C

A német tévében a futball volt az úr

MTI
2004.12.23. 11:11
Bár idén olimpiát is rendeztek, a sportszerető német tévénézők leginkább 2004-ben is a futballra voltak kíváncsiak - ez derül ki abból a nézettségi toplistából, amelyet most hoztak nyilvánosságra Hannoverben.

A tíz legnépszerűbb sportműsor közül kilenc labdarúgó-mérkőzés volt: a nyári, portugáliai Európa-bajnokság közvetítése abszolút sikert aratott annak ellenére is, hogy a Rudi Völler vezette válogatott már a csoportkör után búcsúzni kényszerült a tornától. A görög-portugál döntőt például 24,74 millióan látták élőben.

Az athéni játékok augusztus 13-i megnyitója a tizedik helyen szerénykedik a listán, erre "mindössze" 12,92 millióan kapcsoltak. Az ötkarikás esemény legtöbb figyelmet vonzó versenye nagy meglepetésre nem úszó- vagy atlétikai finálé volt, hanem egy lovasviadal: a német díjugrató válogatott első helyet érő produkciójára 8,2 millióan voltak kíváncsiak. Kis szépséghiba, hogy doppingolás miatt valószínűleg elveszik az aranyérmet a csapattól.

Az év nagy tévés vesztese egyértelműen a Forma-1 lett Németországban: míg tavaly négy futam szerepelt a top tízben, a bahreini viadal révén idén már csak egy 18. hely jutott a gyorsasági világbajnokságnak. Ezt a versenyt 11,34 millióan látták.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!