Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Szponzor nélküli stadionnevek a 2006-os vébére

MTI
2004.12.24. 14:13
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jóváhagyta a 2006-os németországi világbajnokság mérkőzéseinek otthont adó stadionok hivatalos nevét: néhány arénának módosítani kellett a megszokott elnevezését, amelyben a vb ideje alatt nem szerepelhet a szponzor. Ennek megfelelően átalakításon esett át a hamburgi AOL-Arena, a hannoveri AWD Arena, a kölni RheinEnergieStadion és a müncheni Allianz Arena. Ezek a pályák a június 9. és július 3. között sorra kerülő torna ideje alatt úgynevezett FIFA vb-stadionként üzemelnek majd.

A stuttgarti Gottlieb Daimler-stadion különleges bánásmódban részesült a nemzetközi szövetség részéről, ugyanis az autógyártó cég még 1993-ban megvette a névhasználat jogát és átkeresztelte az arénát, tehát nem időleges szponzorációról van szó.

A 2006-os vb stadionjai: Berlin: Olimpiai stadion, Dortmund: Westfalen-stadion, Frankfurt: Wald-stadion, Gelsenkirchen: Arena AufSchalke, Hamburg: FIFA vb-stadion Hamburg, Hannover: FIFA vb-stadion Hannover, Kaiserslautern: Fritz Walter-stadion, Köln: FIFA vb-stadion Köln, Leipzig: Zentral-stadion, München: FIFA vb-stadion München, Nürnberg: Franken-stadion, Stuttgart: Gottlieb Daimler-stadion

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.