Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Putyin jó barátja lehet az Orosz Labdarúgó Szövetség új elnöke

MTI
2005.02.05. 14:23
Vlagyimir Putyin orosz államfő jóbarátja, Vitalij Mutko lehet az ország labdarúgó-szövetségének új elnöke a távozó Vjacseszlav Koloszkov helyett.

A 46 éves Mutkó - aki tagja az orosz Parlament felsőházának, és a Zenit Szanktpetyerszburg csapatának vezetője - a szentpétervári körzet futballszövetségének támogatását élvezi. Ő volt a labdarúgóliga elnöke 2001 és 2003 között, s Putyinnal együtt kezdte politikai karrierjét az ország második legnagyobb városában.

Rajta kívül a korábbi válogatott kapus, az Összorosz Labdarúgó Szervezet pártfogoltja, Anzor Kavazasvili indul az április 2-i tisztújító közgyűlésen.

A közel 26 éve elnök Koloszkov azért mondott le, mert - mint utalt rá - a Kremlből is nyomás nehezedett rá, noha elismeri a többek között a tavaly nyári gyászos Eb-szereplés miatt neki tett szemrehányások jogosságát. A leköszönő elnök - aki tagja a nemzetközi és az európai szövetség végrehajtó bizottságának is - 2003 végén szerzett újabb ötéves mandátumot, a 96 szavazati jogú közgyűlési küldött közül 95-nek a támogatását nyerve el.

Az orosz szövetségben már csak azért is lényeges, hogy az elnök élvezi-e a kormány bizalmát, mert az ország pályázik a 2012-es Eb megrendezésére. A kontinenstornának ezen kívül Magyarország Horvátországgal, Lengyelország Ukrajnával, valamint "szólóban" Görögország, Olaszország, Románia, Törökország és általános meglepetésre Azerbajdzsán szeretne otthont adni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.