Zalán
6 °C
19 °C

Kétmillió eurós kártérítés a német bundabotrányban

MTI
2005.02.12. 00:55
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hamburger SV kétmillió eurós kártérítést kap, illetve otthont adhat a válogatott egyik barátságos mérkőzésének, mert kiderült, oly módon érintett a bundabotrányban, hogy Robert Hoyzer elcsalta az együttes Padeborn elleni kupamérkőzését, s így az kiesett a sorozatból.

A német szövetségben (DFB) lezajlott ötórás egyeztető tárgyalás végén a hamburgiak visszavonták beadványukat, melyben - a csalásra való hivatkozással - kérték, hogy folytathassák a szereplést a Német Kupában.

Hamburg októberben a Kína vagy Japán elleni találkozónak adhat otthont, s az összecsapásból minimum félmillió eurós bevételt garantál a DFB a klub számára.

Az ominózus mérkőzésen a Hamburg már 2-0-ra vezetett, de Hoyzer vitatható tizenegyeseket ítélt meg a harmadik ligás Paderborn javára, kiállította az egyik hamburgi játékost, s végül a kiscsapat 4-2-es győzelemmel vonulhatott le a pályáról.

A bundabotrány kapcsán bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, illetve bűnsegédi szerep gyanúja miatt jelenleg összesen 25 személy ellen folyik eljárás. A gyanúsítottak bírókat és játékosokat vesztegettek meg, hogy a fogadásoknál nyereséget hozó eredmények szülessenek kupamérkőzéseken vagy bajnoki meccseken.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.