Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Német bundabotrány: újabb három bíró került képbe

MTI
2005.03.04. 14:06
Három bírótársa ellen vallott Robert Hoyzer, a német labdarúgó bundabotrány főszereplője, aki korábban elismerte: hat mérkőzés végeredményét is befolyásolta, mert ezért pénzt kapott.

Hoyzer azt állította a rendőrségi kihallgatáson, hogy Dominick Marks játékvezető egy területi bajnoki találkozón bundázott: 4800 eurót fogadott el az azóta előzetes letartóztatásban helyezett, fogadásokkal állítólag négymillió eurós haszonra szert tett három horvát állampolgárságú testvértől a Bundesligában érdekelt Hertha BSC és az Arminia Bielefeld amatőrcsapatainak augusztus 11-i összecsapása előtt.

A jelenleg házi őrizetben lévő Hoyzer az ismert Bundesliga-bíróra, Jürgen Jansenre is terhelő vallomást tett. Elmondása szerint kollegája a november 27-i, a hazaiak 3-0-ás győzelmét hozó Kaiserslautern-Freiburg mérkőzés eredményét manipulálta. A labdarúgósportot megrázó ügy főszereplője ezúttal megvesztegetési összeget nem közölt. A DFB sportbírósága csütörtökön bizonyítékok hiányában elutasította a Freiburg óvását. Jansen visszautasította a vádakat.

A hírügynökségek egyelőre nem ismerik a Hoyzer által megvádolt harmadik bíró nevét.

A botrány átnyúlik Németország határain. Hoyzer szerint a görög Panioniosznak a grúz Dinamo Tibiliszi elleni 5-2-re megnyert UEFA Kupa-mérkőzése is bunda volt. A hatóságok cseh és belga összecsapások kapcsán is vizsgálódnak.

A berlini ügyészség 25 személy - köztük 14 játékos és négy játékvezető - ellen folytat nyomozást. A gyanú szerint legalább tíz, főleg alacsonyabb osztályú labdarúgó-találkozók végeredményét befolyásolták.

Azok a bírók, akik bizonyíthatóan csaltak, örökös eltiltásra és komoly pénzbüntetésre számíthatnak.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.