Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Visszavonul a halálosan megfenyegetett játékvezető

MTI
2005.03.12. 15:16
Az őt és családját ért halálos fenyegetések miatt azonnali hatállyal befejezi bírói pályafutását Anders Frisk, a svédek világhírű labdarúgó-játékvezetője.

"Nem akarok belemenni a részletekbe, a lényeg az, hogy Anders rendkívül veszélyesnek ítélte a helyzetet, s ezért inkább visszavonul" - mondta a skandináv ország bírói testületének vezetője, Bo Karlsson.

Frisk legutóbb az FC Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése után került a támadások kereszttüzébe: Jose Mourinho, a 2-1-es vereséget szenvedő szigetországiak trénere azt állította, hogy kollégája, Frank Rijkaard a szünetben beszélt vele az öltözőben, és számon kérte rajta az angolok vezető gólját. A londoni klub - amely végül 5-4-es összesítéssel továbbjutott - Didier Drogba kiállítását is nehezményezte.

Frisk szeptemberben is egy csúnya ügy főszereplője volt: az AS Roma-Dinamo Kijev BL-találkozón valaki a lelátóról fejbe dobta egy öngyújtóval, és ő félbeszakította a meccset, mondván: a szervezők nem tudnak garanciát vállalni a testi épségéért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a 42 éves svéd játékvezetőt bízta meg a március 26-ra kiírt tallinni Észtország-Szlovákia világbajnoki-selejtező dirigálásával, de ha a szakember döntése végleges, más bírót kell kijelölnie az összecsapásra.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!