Vilma
-7 °C
4 °C

Az Internazionale nem fellebbez az UEFA döntése ellen

MTI
2005.04.22. 10:13
Az Internazionale vezetősége úgy döntött, hogy elfogadja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága által a klubra kiszabott súlyos büntetést, melyet a botrányosan véget ért AC Milan elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő miatt kapott. Ezt Giacinto Facchetti, az egyesület elnöke jelentette be.

A most már jogerős határozat értelmében a milánói gárda következő négy - egyéb problémák esetén hat - hazai európai kupamérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani, illetve 300 ezer svájci frank büntetést kell fizetnie. A pályabezárást illetően a teljes büntetés akkor lép életbe, ha az Inter szurkolói az elkövetkező három évben bármelyik mérkőzésen megzavarják a rendet.

Az összecsapás - amelyre az Inter pályaválasztásával került sor - a 73. percben, a vendégek 1-0-ás vezetésénél félbeszakadt, miután a hazai drukkerek különféle pirotechnikai eszközöket zúdítottak a pályára, s egy eltalálta Didát, a Milan kapusát. Ekkor bevonultak a csapatok az öltözőbe, majd 25 perccel később folytatták a játékot, ám az önmagukról megfeledkezett szurkolók ismét belekezdtek a dobálásba, így Markus Merk játékvezető lefújta az összecsapást.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.