Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Új futballszövetségi kapitánya van Perunak

MTI
2005.05.02. 13:00
Freddy Ternero váltja a perui labdarúgó-válogatott élén a fizetése nyilvánosságra hozatalát nehezményező, s ezért a múlt kedden távozó brazil Paulo Autorit.

A hivatalos bejelentésre még nem került sor, de a legutóbb a Cienciano de Cusco élvonalbeli csapatánál tevékenykedő tréner már megállapodott a szövetség elöljáróival, így a 2006-os németországi világbajnokságra selejtező sorozat hátralévő mérkőzésein ő dirigálja a dél-amerikai ország együttesét. A szövetségi kapitányi posztot egyébként korábban is betöltötte már, 1997-ben az ő vezetésével lett negyedik a válogatott a Copa Americán.

Brazil elődje az után mondott le, hogy a sajtó kiszivárogtatta fizetésének összegét. A szakember szerint kedvezőtlen színben tüntette fel őt, hogy kitudódott: havi 40 ezer dollárt (nyolcmillió forint) tesz zsebre, ráadásul - szerinte - a média mindezt úgy tálalta, hogy az együttes teljesítménye nem arányos az ő juttatásával. A közös megegyezéssel szerződést bontó edző megítélését az is rontotta, hogy a közelmúltban nem volt hajlandó tanúvallomást tenni az illetékes limai parlamenti bizottság előtt egy vizsgálat kapcsán, amely a futballszövetség illegális pénzügyi akcióit hivatott feltárni.

A perui válogatott öt fordulóval a vége előtt a hetedik helyen áll a tízcsapatos dél-amerikai selejtezőcsoportban. A németországi világbajnokságon való részvételre az első négy jogosult közvetlenül, az ötödik helyezett pótselejtezőre kényszerül Óceánia legjobbjával.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.