Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Levontak két pontot a Békéscsabától

MTI
2005.05.06. 08:47
A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága két pontot levont az Arany Ászok Ligában sereghajtó Előre FC Békéscsabától, mivel továbbra sem rendezte adósságát az MLSZ, illetve annak tagszervezetei felé. Ugyanakkor a Budapest Honvéd - egyelőre - megmenekült a büntetőpontoktól.

"A Békéscsaba semmilyen módon nem szerezheti vissza a most levont pontokat, sőt fordulónként újabb két-két pont levonására számíthat, amíg nem fizeti ki a tartozását" - mondta az MTI-nek Kunya György, a versenybizottság elnöke.

A kispesti együttes viszont azért nem részesült ilyen büntetésben, mert egyik korábbi trénerével, Bognár Györggyel még szerdán megállapodott, míg a Tornyi-ügyben fellebbezett. A versenybizottság csak azt követően foglalkozik az utóbbi esettel, hogy a fellebbviteli bizottság meghozza jogerős ítéletét.

"Bognár György úriemberként ült le velünk tárgyalni, s nagyon baráti összegben állapodtunk meg, mivel nem akarta, hogy a csapat az ügy miatt elveszítse az ő irányításával megszerzett pontokat" - mondta a távirati irodának Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa.

A viharsarkiak sorsa a büntetéssel tulajdonképpen megpecsételődött, hiszen négy fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pontra nőtt a hátrányuk a még bennmaradást érő, 14. helyen álló Kaposvárral szemben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.