Magdolna, Léna
10 °C
28 °C

Edmundo másodosztályú csapathoz szerződött

MTI
2005.05.09. 11:03
Edmundo, a brazil labdarúgás egyik legellentmondásosabb személyisége a második vonalban szereplő Nova Igazu együtteséhez igazolt.

Az "Állat" becenévre hallgató 34 éves csatár, aki 1998-ban ezüstérmes lett a válogatottal a franciaországi világbajnokságon, már hosszabb ideje munka nélkül volt.

Edmundo több esztendőnyi légióskodás után 2003 áprilisában tért vissza Brazíliába, ahol korábban többek között a Flamengo, a Corinthians, a Palmeiras, a Santos, majd külföldön a Fiorentina és az SSC Napoli, aztán Japánban a Verdy Tokio, az Urawa Reds, végül pedig - ismét otthon - a Vasco da Gama együttesében szerepelt.

A klasszis 1995-ben ittasan vezetve közlekedési baleset okozott, amelyben három személy életét vesztette. Edmundo a gépkocsijába beszerelt légzsáknak köszönhette, hogy könnyebb sérüléssel megúszta, csupán homlokát kellett tíz öltéssel összevarrni. A futballista hosszabb börtönbüntetést kapott, de a bíróság ítélete szerint napközben elhagyhatta az intézményt, így együtt edzhetett és játszhatott társaival, ám estére mindig vissza kellett térnie cellájába.