Miklós
-7 °C
2 °C

Aranyérmet hoz a Fehér Miklós-múzeumba a Benfica

MTI
2005.05.27. 15:35
A portugál futballbajnok Benfica százharminc tagú küldöttsége hétfőn Győrbe érkezik, hogy aranyérmet adjon át annak a múzeumnak, amely a tavaly január huszonötödikén tragikus körülmények között elhunyt Fehér Miklósnak állít emléket.

A Benfica és a magyar válogatott csatára a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában - miután gólpasszt adott - összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt.

Fehér Miklós győri temetésén a portugál klub elnöke gyászbeszédében ígéretet tett rá, hogy amint lehet, elhozzák Győrbe a Benfica bajnoki aranyérmét. Erre idén nyílt lehetőség, hiszen a lisszaboni gárda - története során harmincegyedik alkalommal - a múlt hét végén első lett a szezonban. A portugálok a nagy öröm közben sem feledkeztek meg Fehér Miklósról, és bár a magyar játékos ennek a bajnoki címnek a kiharcolásában már nem játszhatott szerepet, Luis Felipe Vieira valóra váltja ígéretét.

A csapat vezetői, labdarúgói délután meglátogatják korábbi társuk sírhelyét, és felkeresik a játékos relikviáit bemutató emlékmúzeumot, amelyet egy bajnoki aranyéremmel gazdagítanak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!