Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A Nacional játék nélkül lett uruguayi bajnok

MTI
2005.07.08. 09:01
A Nacional nyerte az uruguayi labdarúgó-bajnokságot, mivel rájátszásbeli ellenfele, a Defensor Sporting nem volt hajlandó megmérkőzni vele a címért.

Utóbbi együttes vasárnap már szinte győztesnek érezte magát, miután 1-0-ra felülmúlta a Cerritót, a rivális Nacional pedig 2-2-es döntetlenre állt a Rocha ellen. A Defensor Sporting játékosai a pályán várták a másik találkozó lefújását, és már készülődtek az ünneplésre, amikor is kiderült, hogy a 95. percben büntetőhöz jutott - és élt is a lehetőséggel - a Nacional.

Mivel az uruguayi bajnokságban pontegyenlőség esetén nem számít a gólkülönbség, rájátszásban, július 10-én és 12-én kellett volna eldőlnie, melyik együttes végez az élen. A Defensor Sporting illetékesei azonban - és nem csak ők - vitatták a Nacionalnak megadott tizenegyes jogosságát, illetve amiatt is tiltakoztak, hogy a büntető megítélése és annak értékesítése már jóval a rendes játékidő lejárta után történt.

A szövetség vezérkara aztán 4:1-es szavazati aránnyal a Nacionalnak ítélte a bajnoki címet.

Ezúttal egyébként a szokásostól eltérő, csonka idényre került sor, mivel Uruguayban most álltak át a naptári évet követő szezonról a júliustól júniusig tartóra.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.