Emánuel
4 °C
12 °C

Gilardino ötéves szerződést kötött a Milannal

MTI
2005.07.19. 12:10
Hosszú alkudozás után végül hétfő késő este megállapodott egymással a Parma és az AC Milan, így Alberto Gilardino, az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége utóbbi együttesben folytatja pályafutását.

"Boldog vagyok, hogy ez a huzavona, ami kialakult körülöttem, a legszerencsésebb módon ért véget. Hogy miért a Milant választottam? Mert ez Európa legerősebb csapata, s büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem" - mondta Gilardino, miután aláírta ötéves szerződését.

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke hétfőn ultimátumot intézett a Parmához, eszerint vagy még hétfőn megállapodnak a 23 éves csatárról, vagy a klub kiszáll az érte folytatott versengésből. A Milan 24 millió eurót kínált a válogatott klasszisért, míg a Parma 30 milliót szeretett volna, de végül elfogadta az előbbi összeget.

Gilardino a legutóbbi két szezonban 72 olasz élvonalbeli mérkőzésen 46-szor volt eredményes, tavaly második lett a Serie A góllövőlistáján, míg idén Cristiano Lucarellivel holtversenyben az élen végzett. Tavaly nyáron elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Olaszország nyerte az U21-es Európa-bajnokságot. A Milan mellett a Juventus, a Real Madrid és a Chelsea is szerette volna megszerezni.

Gilardinónak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hogy a kezdőcsapatba verekedje magát, ugyanis olyan társai lesznek a csatársorban, mint az aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko, továbbá az olasz válogatott Christian Vieri és Filippo Inzaghi, ráadásul még nem dőlt el véglegesen az argentin Hernán Crespo sorsa sem.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!