Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Templomokban is lehet majd nézni a foci-vb-t

MTI
2005.08.19. 13:32
Összesen tizenhatezer templomban és közösségi házban is lehet követni Németországban a jövő évi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. A vendéglátó országban az evangélikus egyház szerezte meg a nem kereskedelmi szolgáltatók közül az ingyenes műsorszórás jogát a tulajdonos Infronttól.

"A megállapodás értelmében híveink óriás kivetítőkön nézhetik majd a meccseket, melyek köré ingyenes rendezvényeket is szervezünk, felár nélkül forgalmazott ételekkel és italokkal. Az érdeklődő közösségek szeptemberben jelezhetik internetes oldalunkon az igényeiket" - jelentette ki a dpa német hírügynökség által csak "vb-atyának" titulált Hans-Georg Ulrichs.

A harmincnyolc éves tiszteletes - aki korábban egy észak-fríz amatőrklubban csatárkodott, jelenleg pedig a badeni papválogatottat erősíti - hangsúlyozta, hogy templomi tévéközvetítések a hitélet fontos részét képezik.

A németországi egyházak a világbajnokság müncheni nyitányán, illetve a berlini döntő előtt nagyszabású ökumenikus istentiszteletet terveznek.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!