Mária
-7 °C
3 °C

Templomokban is lehet majd nézni a foci-vb-t

MTI
2005.08.19. 13:32
Összesen tizenhatezer templomban és közösségi házban is lehet követni Németországban a jövő évi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. A vendéglátó országban az evangélikus egyház szerezte meg a nem kereskedelmi szolgáltatók közül az ingyenes műsorszórás jogát a tulajdonos Infronttól.

"A megállapodás értelmében híveink óriás kivetítőkön nézhetik majd a meccseket, melyek köré ingyenes rendezvényeket is szervezünk, felár nélkül forgalmazott ételekkel és italokkal. Az érdeklődő közösségek szeptemberben jelezhetik internetes oldalunkon az igényeiket" - jelentette ki a dpa német hírügynökség által csak "vb-atyának" titulált Hans-Georg Ulrichs.

A harmincnyolc éves tiszteletes - aki korábban egy észak-fríz amatőrklubban csatárkodott, jelenleg pedig a badeni papválogatottat erősíti - hangsúlyozta, hogy templomi tévéközvetítések a hitélet fontos részét képezik.

A németországi egyházak a világbajnokság müncheni nyitányán, illetve a berlini döntő előtt nagyszabású ökumenikus istentiszteletet terveznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.