Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Megvétózta az EU az UEFA előírásait

MTI
2005.09.29. 21:30
Az Európai Unió (EU) jogszabályellenesnek és diszkriminatívnak ítélte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sajátnevelésű játékosokra vonatkozó előírását, amely a következő szezontól lépne életbe. Az EU a szabály módosítására szólította fel az UEFA-t.

Az európai szövetség a következő idénytől a nemzetközi kupákban szereplő klubok számára kötelező jelleggel előírja, hogy legalább négy huszonegy éven aluli, sajátnevelésű játékost kell benevezni a 2006/2007-es Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-sorozatra. Az a futballista számít sajátnevelésűnek, aki tizenöt éves kora után legalább három évig folyamatosan az adott klubban szerepelt.

Az EU szerint ez a megkötés a külföldiekkel szembeni diszkrimináció, ugyanis jogtalan előnyt biztosít a hazai futballistának a légióssal szemben.

Az UEFA évente növelné a sajátnevelésű futballisták számát a csapatok kereteiben, a tervek szerint a 2008/2009-es idényben már nyolc sajátnevelésű fiatalt kellene benevezni az európai kupákba. Az UEFA ettől a határozattól azt reméli, hogy a kluboknál a drága sztárok vásárlása helyett az utánpótlásnevelés kerül előtérbe. Az EU állásfoglalását az UEFA egyelőre nem kívánta kommentálni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.