Mária
-6 °C
-2 °C

Csütörtöktől tárgyalják a Juventus-doppingügyet

MTI
2005.10.25. 17:46
Csütörtökön kezdődik a 2002-ben kirobbant Juventus-doppingügy fellebbviteli tárgyalása, melyben egy éve született meg az elsőfokú ítélet a futballklub orvosa ellen. November 16-án egy olasz bíróság 22 hónap börtönbüntetésre, valamint 2000 euró pénzbírságra ítélte Riccardo Agricolát, aki a vád szerint 1994 júliusa és 1998 szeptembere között rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szerekkel - köztük EPO-val - látta el a játékosokat. A fellebbezés miatt viszont az orvos azóta is az egyesület alkalmazásában áll.

A per másik gyanúsítottját, Antonio Giraudo klubmenedzsert felmentették, ám a torinói ügyészség ezúttal már kétéves szabadságvesztést kér rá. David Howman, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) főigazgatója tavaly botrányosnak tartotta a felmentő ítéletet, mondván: senki sem hiheti, hogy egy kluborvos minden szert egymaga rendelt meg. Dick Pound WADA-elnök még tovább ment, szerinte a másodfokú elmarasztaló döntés esetén visszamenőleg el kellene venni a Juventus trófeáit.

A botrányt 1998-ban Zdenek Zeman, a Roma akkori szakvezetője robbantotta ki, aki egy magazinban olyan sztárokat vádolt meg tiltott szerek használatával, mint Alessandro Del Piero, Gianluca Vialli, Zinedine Zidane és Roberto Baggio. Érdekesség, hogy a 28-szoros olasz bajnok az említett időszak alatt háromszor végzett az élen a Serie A-ban, és egyszer (1996) elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!