Árpád
-2 °C
9 °C

A francia világbajnok futballista is támadja a belügyminisztert

MTI
2005.11.09. 12:52
Lilian Thuram, a francia labdarúgó-válogatott világ- és Európa-bajnok védője kemény szavakkal kritizálta Nicolas Sarkozyt, amiért a belügyminiszter "csőcseléknek" nevezte a párizsi elővárosi zavargások résztvevőit.

"Én is a külvárosban nőttem fel. Ha valaki azt mondja, hogy nagy nyomású tisztító géppel kell ott rendet csinálni, akkor nem tudja mit beszél" - jelentette ki a Juventus játékosa.

Sarkozy a zavargások elején azt mondta: "meg kell tisztítani a külvárosokat a csőcseléktől", emiatt a kijelentése miatt sokan bírálták.

A francia válogatott szombaton a Stade de France-ban fogadja Németország nemzeti együttesét, szerdán viszont még Costa Rica legjobbjai ellen lép pályára Martinique szigetén, Thuram szülőföldjén.

Thuram, aki tagja a kormány által létrehozott integrációs főbizottságnak, úgy vélekedett, személyesen is érintve érzi magát Sarkozy kijelentése miatt.

"Az erőszak nem véletlenül jön" - hangsúlyozta a védő, hozzátéve, a kemény kéz politikája nem a helyes megoldás, inkább azt a kérdést kell megvizsgálni, miként lehet az emberekkel együtt élni és munkát adni nekik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.