Árpád
3 °C
12 °C

Kirúgták a Wolfsburg edzőjét és menedzserét

MTI
2005.12.19. 18:29
Az idény nyolcadik edző- és második menedzserváltására került sor hétfőn a német labdarúgó Bundesliga élvonalában. A VfL Wolfsburg egyszerre vált meg Holger Fach vezetőedzőtől és Thomas Strunz menedzsertől.

Strunz január elsején állt munkába Wolfsburgban, amikor a csapat a bajnokságban a negyedik helyen állt. Az új menedzser a szezon végére Bajnokok Ligája-szereplést ígért, ehelyett az együttes végül kilencedik lett, ráadásul az akkori trénerrel, Eric Geretsszel is összeveszett, a belga szakember ezért elhagyta a klubot.

Az új szezont Holger Fachhal kezdte az együttes, Strunz pedig szabad kezet kapott az igazolásokban. Összesen nyolc új futballistával kötött szerződést.

A mostani váltást a Wolfsburg anyacége, a Volkswagen autógyár vezetése kezdeményezte. A csapat elé a BL-szereplést érő dobogós helyezést tűzték ki célul, ezzel szemben a VfL jelenleg csak 13., mindössze hat pontra a kiesést jelentő 16. helytől.

A helyi lapok szerint a Wolfsburg körül kialakult helyzetért elsősorban a Bayern München egykori játékosa, Strunz a felelős, aki "stílusával, az öltözői titkok kibeszélésével elviselhetetlen légkört teremtett a klubon belül."

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft