Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Az angolok már Eriksson utódját keresik

MTI
2006.01.19. 09:09
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) már keresi Sven-Göran Eriksson utódját. Az angol válogatott szakvezetőjének 2008-ig érvényes a szerződése, de várhatóan a németországi világbajnokság után távozik posztjáról.

"Maximálisan támogatjuk a kapitányt a világbajnokságig, viszont fel kell készülnünk a vb utáni időszakra is" - olvasható az FA állásfoglalásában. Eriksson a jövő hét elejére ígérte, hogy beszámol a további elképzeléseiről.

Az élvonalbeli klubok a tréner súlyos büntetését követelik a szövetségtől. "Megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a szövetségi kapitány egy kollégájának a helyére pályázik és ezt nem is titkolja" - mondta David O,Leary, az Aston Villa menedzsere.

A skandináv tréner körüli legújabb botrányt a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World robbantotta ki, illetve kreálta, ugyanis egy magát arab sejknek kiadó újságírója csapdába csalta a szövetségi kapitányt. Az újság "arab sejkje" - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt. Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.