Alfréd
4 °C
14 °C

Zárt kapuk mögött játszunk Eb-selejtezőt a törökök ellen

MTI
2006.02.07. 19:44
A novemberi vb-pótselejtezőn történt botrány miatt Törökországnak a következő hat hazai tétmérkőzését semleges helyszínen és zárt kapuk mögött kell lejátszania - ezt a határozatot hozta kedden a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága, hozzátéve, hogy a találkozókat az UEFA égisze alá tartozó ország(ok)ban és minimum 500 kilométerre a török határtól kell megrendezni.

A magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba sorolt törököknek a november 16-i, Svájc elleni isztambuli világbajnoki pótselejtező lefújása után történtek miatt kell bűnhődniük. A játékoskijáróban a két együttes futballistái összeverekedtek egymással, a vendégek bántalmazásába a helyi biztonsági erők is beszálltak.

A FIFA mellékbüntetésként 200 ezer svájci frank befizetésére kötelezte az ország szövetségét. A verekedést kirobbantók közül a török Alpay Özalan és Emre Belozoglu hat-hat válogatott meccsen nem léphet pályára. Ugyanilyen büntetést kapott a svájci Benjamin Huggel, aki megrúgta a házigazda válogatott pályaedzőjét, Mehmet Ozdileket. A szakember ugyanakkor egy évig nem ülhet le a nemzeti együttes kispadjára, a FIFA szerint ugyanis ő is aktív résztvevője volt a nemkívánatos eseményeknek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.