Katalin
3 °C
9 °C

Letartóztatták az Inter-futballista támadóját

MTI
2006.04.11. 00:07
Kapcsolódó cikkek (1)

A rács mögé került az a szurkoló, aki vasárnap hajnalban megütötte Cristiano Zanettit, az Internazionale labdarúgóját a milánói Malpensa repülőtéren. Massimo Baraldo, több Internazionale drukker társaságában a légikikötőben támadt rá saját csapatának játékosaira.

Az Ascolit szombaton 2-1-re verő együttes futballistái a hazatérést követően a repülőtér parkolójában igyekeztek az autóikhoz, amikor az őket váró ultrák gúnyosan megtapsolták a kiscsapat elleni sikert. Ezt követően durván szidalmazták a játékosokat a Villarreallal szemben elszenvedett Bajnokok Ligája-kudarcért - a negyeddöntős párharcból a spanyol csapat lépett tovább -, Baraldo pedig fejen ütötte Cristiano Zanettit.

A csetepatéban, melynek a rendőrség vetett véget, néhány biztonsági is könnyebben megsérült. A tetteseket a repülőtéren elhelyezett kamerák felvételei alapján azonosították.

Alessandro Costacurta, a város másik csapata, az AC Milan kapitánya az együttes nevében szolidaritását fejezte ki az Interrel, s a futballisták kezdeményezésére a tervezettnél tíz perccel később kezdődött a Chievo elleni vasárnapi összecsapás a Giuseppe Meazza Stadionban.