Miklós
-7 °C
2 °C

135 millió eurós nyereséggel zárt a FIFA

MTI
2006.04.11. 17:33
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 135 millió eurós nyereséggel zárta az elmúlt évet, ez az összeg 35 millióval meghaladja a 2004-es profitot - jelentette be Joseph Blatter, a szervezet elnöke a vezető pénzügyi szakértők részére szervezett zürichi szakmai tanácskozáson.

"A FIFA saját vagyona 2006-ban 295 millió euró, ezt az összeget a végrehajtó bizottság gazdasági szakértőinkkel együtt csak 2007-re irányozta elő" - hangsúlyozta Blatter. "Bevételeink elsősorban a világbajnokságokkal kapcsolatos jogok értékesítéséből származnak."

Urs Linsi, a FIFA főtitkára hozzátette: a nyári, németországi vb 1,6 milliárd euróhoz juttatja a nemzetközi szövetséget, ebből részesülnek a résztvevő országok futballszervezetei. A 2010-es dél-afrikai világbajnokságra megkötött szerződések alapján előreláthatólag további 40 százalékos emelkedés várható.

"Nagyon fontos, hogy megfelelő tartalékokkal rendelkezzünk, a biztosítók ugyanis a hihetetlenül magas díj miatt nem kötnek szerződést a vb elmaradása esetén a kártalanítás kifizetésére" - mondta Linsi.

"Ha bármilyen okból nem tudjuk megrendezni a világbajnokságot, akkor támogatóink, partnereink kárpótlását saját erőből kell megoldani, ehhez komoly anyagi bázist kell kiépíteni."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!