Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Javult Szusza Ferenc állapota

MTI
2006.04.14. 15:08
Javult a nyolcvankét éves Szusza Ferenc állapota, de az Újpest volt klasszis labdarúgóját még kórházban ápolják. Erről Várhidi Pál tájékoztatta a klub honlapját.

Az MTI érdeklődésére a Kútvölgyi kórházban nem erősítették meg az értesülést, mint mondták, csak a család hozzájárulásával adhatnak ki ilyen jellegű információt.

"Szusza Ferenc a hétvégén került kórházba, azóta sokat javult az állapota, de még legalább egy hétig bent kell maradnia az általános vizsgálatok miatt. Többet sajnos, én sem mondhatok, mert az orvosok is várják a leleteket. Azt azonban elmondták, hogy bizakodhatunk a teljes gyógyulásban" - olvasható Várhidi nyilatkozata a Újpest hivatalos honlapján.

A legendás csatár nevéhez egyedülálló világcsúcs fűződik, ugyanis egyetlen klubban 463 élvonalbeli találkozón játszott, amelyeken 397 gólt szerzett. A válogatottban 24-szer lépett pályára, és ezalatt 18-szor volt eredményes. Szeretett lila-fehér egyesületét 26 éven át szolgálta futballistaként, 1945-ben, 1946-ban, 1957-ben és 1960-ban is bajnoki címet szerzett, és noha gólkirály egyszer sem volt, 397 találata valószínűleg örök időre elérhetetlen csúcs marad.

2003 októberében róla nevezték el az Újpest felújított, Megyeri úti stadionját.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.