Alfréd
5 °C
13 °C

Ballack megérkezett a Chelsea-hez

MTI
2006.05.16. 01:19

Michael Ballack, a Bayern München labdarúgója a Chelsea-ben folytatja pályafutását. A játékos hároméves szerződést kötött a londoni klubbal. A 29 éves középpályás hat év után hagyja el a bajor együttest, amellyel három bajnoki címet szerzett. A Premier League-győztes Chelsea nem fizet a német válogatott csapatkapitányáért, mivel a futballista szerződése lejár a münchenieknél.

"Óriási kihívás lesz a Chelsea-ben játszani, hiszen itt minden nap meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, ezért az edzéseken is óriási versengés várható" - mondta Ballack. "Nagy álmom a Bajnokok Ligája megnyerése, ehhez Münchenben nem voltak adottak a feltételek. Az angol futball erejét mutatja, hogy tavaly a Liverpool BL-t nyert, idén pedig az Arsenal szerepel a döntőben." Ballack szakmailag sikeresnek nevezte a Bayernnél töltött éveket, a búcsút azonban másképp képzelte el.

A játékos bemutatkozó londoni sajtótájékoztatóján kitért a fizetésére vonatkozó kérdések elől, de a szigetországi lapok úgy tudják, hogy éves járandósága 6,75 millió euró lesz (Münchenben 4,5 milliót keresett), ezenkívül további hárommilliót azonnal megkap szerződése aláírásáért.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.