Vilma
-7 °C
4 °C

Csődveszélyben a Budapest Honvéd

MTI
2006.06.01. 16:44
Csődveszélybe került a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő Budapest Honvéd, ugyanis a többségi tulajdonos Piero Pini üzletrészét megvenni szándékozó befektetői csoport - melyet Csiba Gábor, az Interspar vezérigazgatója vezet - elállt vételi szándékától.

"A kialakult helyzetben - annak ellenére, hogy a klub érvényes licenccel rendelkezik - a csapatot működtető társaság elérte a működőképessége határát, kénytelen vagyok a hatóságok irányába a szükséges lépéseket megtenni" - áll a kisebbségi tulajdonos Kiss Zsolt közleményében.

Kiss elmondta, mivel az adósságokra jelenleg nincs fedezet, ügyvezetőként kötelessége csődeljárást kezdeményezni. A kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, úgy reagált, előbb össze kell hívnia a társaság taggyűlését.

A csődeljárás a patinás, 13-szoros bajnok, 5-szörös kupagyőztes egyesület végét jelentheti, mivel a versenykiírás szerint így sem az első, sem a másodosztályban nem indulhatna a csapat.

Arra a felvetésre, hogy hétvégén pályára lép-e a Honvéd, Kiss azt mondta: "Remélem. A játékosokat pénteken tájékoztatom a kialakult helyzetről".

A klubtól származó információk szerint a befektetői csoport Pini miatt döntött a tárgyalás beszüntetése mellett, az olasz üzletember ugyanis többször módosította az álláspontját, illetve valótlanul festette le az egyesület anyagi helyzetét. Mindössze 26,6 millió forintos adósságról számolt be, holott június 30-ig, az idény végéig a folyamatban lévő peres ügyekkel együtt várhatóan 157,7 millió halmozódik fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.