Elemér
6 °C
16 °C

Barthez lehet a franciák vb-kapusa

MTI
2006.06.08. 21:05

A Le Parisien című lap értesülése szerint eldőlt, hogy Fabien Barthez lesz a francia válogatott elsőszámú kapusa a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon. Az Olympique Marseille 34 éves hálóőre a bajnok Olympique Lyon portását, a 33 esztendős Gregory Coupet-t "győzte le". Az újság úgy tudja, hogy Raymond Domenech szövetségi kapitány Bruno Martini kapusedző javaslatára döntött Barthez mellett. Bár a tar kapus csak átlagos teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, korábban óriási érdemeket szerzett a franciák 1998-as világ- és 2000-es Európa-bajnoki győzelmében és a két szakember úgy ítélte meg, hogy a nagy tornákon szerzett rutin többet ér a pillanatnyi formánál.

Coupet akkor kapott lehetőséget a nemzeti együttesben, amikor Barthezt a játékvezető leköpése miatt fél évre eltiltották a válogatott meccsektől. Érdekesség, hogy a francia élvonalbeli futballisták 69 százaléka arra voksolt, hogy Coupet álljon a kapuban a vb-n.

Domenech a lap értesüléseit nem kívánta kommentálni, csak annyit jegyzett meg, hogy hivatalos keretek között kívánja bejelenteni döntését a kapuskérdés eldöntéséről, ennek időpontjáról azonban nem nyilatkozott.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.