Alfréd
5 °C
13 °C

Amerikaiak tízezrei érkeztek a vb-re

MTI
2006.06.13. 09:26
Az Egyesült Államokból legalább 25 ezer szurkoló érkezett a Gelsenkirchenbe, hogy tanúja legyen az amerikai csapat első, csehek elleni fellépésének.

"Engem nem érdekel a Dallas-Miami NBA-döntő, én nem vagyok oda az NHL-fináléért, minket egyetlen dolog izgat, a futball" - magyarázta Dick Johnson, aki egyenesen Los Angelesből repült a világbajnokságra.

"A főnökeimnek azt mondtam, adjanak egy hét szabadságot, mert mindenképpen eljövök ide. Labdarúgó-mérkőzésen 1994-ben jártam először, amikor Los Angelesben volt a világbajnoki döntő, azon vehettem részt, mint önkéntes. Igaz, abból egyetlen percet sem láttam, mert a büfében osztogattam vizet az arra járóknak. Utána azonban nagyon érdekelni kezdett a futball, s mivel négy éve a legjobb nyolc közé jutottunk, elhatároztam, hogy erre a világbajnokságra elkísérem a fiúkat."

Dick Johnsonnak végül nem sok sikerélmény adatott meg hétfőn a Ruhr-vidéken fekvő iparvárosban. Az amerikai válogatottnak Reyna kapufáján kívül momentuma sem volt a 3-0-s cseh sikert hozó mérkőzésen, sokkal inkább a sorozatos szabálytalanságokkal tűntek ki a tengerentúliak.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.