Miklós
-7 °C
4 °C

Maradonát nem nyűgözték le a németek

MTI
2006.07.04. 01:48

Diego Maradona, az argentin labdarúgás legendás alakja egy interjúban lekicsinylően beszélt hazája válogatottját a világbajnokság negyeddöntőjében búcsúztató német együttesről.

"Eddig semmi extrát nem mutattak a németek, szerintem maguk sem tudják, hogy jutottak el idáig. Egyet ugyanakkor el kell ismernem, a házigazdák fizikálisan és mentálisan nagyon erősek" - nyilatkozta az 1986-ban világbajnok szupersztár. Maradona elmondta, Argentína kiesése után egyértelműen az olasz csapatnak szurkol: "Nagyon tetszett már az is, ahogy Ghána ellen játszottak, szorítok értük. Azt hiszem, ha meg tudja szerezni a vezetést az olasz csapat, a németeknek nagyon nehéz dolguk lesz, ugyanis Marcello Lippi együttese tízszer jobban védekezik, mint Argentína."

Maradona egy kérdésre elmondta, szerinte az olasz futballbotrány csak még jobban összekovácsolta a squadra azzurra tagjait: "Emlékszem az 1982-es vb-re, amit hasonló problémák előztek meg az olaszoknál és a viharok akkor is nagyon feltüzelték az együttest. Amennyiben a mieink kerültek volna szembe velük most az elődöntőbe, pont ettől tartanék a legjobban."

Az olasz-német elődöntőre kedden 21 órától kerül sor Dortmundban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.