Judit
-2 °C
8 °C

Eltemették Szusza Ferencet

MTI
2006.08.10. 18:05

A Megyeri temetőben több százan kísérték utolsó útjára csütörtökön Szusza Ferencet, az Újpest és a magyar labdarúgás legendás alakját, aki 83. életévében augusztus elsején hunyt el. A római katolikus egyház szertartása szerint megtartott végső búcsún megjelentek a 24-szeres válogatott futballista játékos- és kortársai, az Újpest labdarúgói, az UTE és a IV. kerületi önkormányzat vezetése.

A régi játékostársak és barátok nevében Várhidi Pál emlékezett Szusza Ferencre, kiemelve: az elhunyt minden körülmények között a maximumot próbálta elérni, teljesíteni. "Pályafutásának adatai szépek, de nem tudják érzékeltetni, mekkora ember volt Szusza Ferenc" - jegyezte meg Várhidi Pál. A Magyar Labdarúgó Szövetség és Joseph Blatter FIFA-elnök együttérzését Szepesi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke tolmácsolta.

A legendás csatár nevéhez egyedülálló világcsúcs fűződik, ugyanis egyetlen klubban 463 élvonalbeli találkozón játszott, amelyeken 397 gólt szerzett. A válogatottban 24-szer lépett pályára, s ezalatt 18-szor volt eredményes. A lila-fehér egyesületet 26 éven át szolgálta futballistaként, 1945-ben, 1946-ban, 1947-ben és 1960-ban is bajnoki címet szerzett, s noha gólkirály egyszer sem volt, 397 találata valószínűleg örök időre elérhetetlen csúcs marad. 2003 októberében róla nevezték el az Újpest felújított, Megyeri úti stadionját.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.