Ágnes
-11 °C
-4 °C

Polgári bírósághoz fordul a Juventus

MTI
2006.08.21. 14:17
Az élvonalból száműzött és a legutóbbi két bajnoki címétől megfosztott Juventus polgári bírósághoz fordul, miután az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) és Olimpiai Bizottság (CONI) egyeztetése után is az a döntés született, hogy az egyesületnek a másodosztályban kell szerepelnie a 2006/2007-es szezonban - adta hírül a klub.

A bundabotrányba keveredett torinói egyesületet a FIGC illetékes bizottsága első, majd jogerősen másodfokon is kizárta a Serie A-ból. A Juventus ezt követően fordult a CONI-hoz. Az ötkarikás szervezet megpróbált közvetíteni a klub és a FIGC illetékesei között, de az olasz állami televízió beszámolója szerint a rövid ideig tartó megbeszélés után sem változott a torinóiak büntetése: tizenhét pont levonással és a második vonalban kell szerepelniük.

A Juventus azonban nem adja fel a harcot, ezúttal polgári bíróságtól reméli a kedvező ítéletet. Az egyesület ügyvédje, Cesare Zaccone már a sportdöntőbíróság másodfokú határozata után jelezte, hogy szükség esetén polgári bíróságon támadják meg az ítéletet, amelyet "hihetetlennek" nevezett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.