Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Makelele a foci-Eb-n már nem akar játszani

MTI
2006.10.01. 08:48

Ha Franciaország kvalifikálja is magát a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra, Claude Makelele már nem fog játszani a csapatban. A Chelsea középpályása erről a L'Equipe című lapnak adott interjújában beszélt, hangsúlyozta azonban, hogy a selejtezőkön még a válogatott rendelkezésére áll.

"Az a célom, hogy ezeken a meccseken a maximumot nyújtsam, azaz a gárda biztosan ott legyen a kontinensviadalon. Magán a tornán azonban már nem akarok pályára lépni, akkor már jöjjenek a fiatalok" - mondta a 33 éves futballista, aki eddig 52-szer szerepelt a nemzeti együttesben.

Makelele az idei, németországi világbajnokság után visszavonult a válogatottságtól, de Raymond Domenech szövetségi kapitány máshogy gondolta ezt. Behívta a válogatottba, márpedig hivatalos kikérés esetén játszani kell a nemzeti csapatban, ellenkező esetben az eltiltást kockáztatja a játékos. Makelele edzője, Jose Mourinho az esetre azt mondta, Makelelét rabszolgaként kezelik, amire őt vádolták meg rasszizmussal.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!