Emánuel
4 °C
12 °C

A Góliát kétéves megállapodást kötött a Nike-val

MTI
2006.10.03. 14:38
A budapesti Hidegkuti Stadionban aláírt megállapodás értelmében a Nike több mint 12 millió forint értékű felszereléssel támogatja az utánpótlásneveléséről híres egyesületet.

"Sokan és sokszor megfogalmazták már, hogy a hazai labdarúgás jelenlegi színvonalát csakis úgy lehetne emelni, ha több energiát fordítanánk az utánpótlás-nevelésre. Mi most nem csak beszélni szeretnénk erről, hanem tényleges lépéseket tenni" - nyilatkozta Széles József, a Nike magyarországi fióktelepének ügyvezető igazgatója.

Az eseményen Baksa László, a Góliát-McDonald,s FC alapító elnöke elmondta, nagy pillanat ez az egyesület életében, ugyanakkor még legalább két támogatóra lenne szükség ahhoz, hogy a jelenlegi 15 ezer gyerek helyett, körülbelül 40 ezer labdarúgó-palántát indítsanak el az úton.

A 19. szezonját kezdő Góliát-McDonald,s FC több remek kezdeményezést is indít: október 3. és május 31. között országos tehetségkutató-versenyt rendeznek, amelynek keretében két korosztályban 12-12 feladatot kell majd gyakorolni az általános iskolásoknak fél éven át, majd tavasszal számot adni felkészültségükről.

Ezenkívül el indul a "Sípmester" elnevezésű játék is, amelyben a gyerekek az interneten keresztül ismerkedhetnek meg a futball alapszabályaival, valamint válaszolhatnak kérdésekre. A részleteket az egyesület honlapján (www.goliatfc.hu) találják meg az érdeklődők.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.