Mária
-7 °C
3 °C

Eltiltották a tiszteletlenül viselkedő liverpooli tartalékkapust

2009.04.18. 11:50

Bocsánatkérésre kényszerült az FC Liverpool futballcsapatának két hétre a labdarúgástól eltiltott tartalékkapusa, amiért tiszteletlenül viselkedett a hillsborough-i tragédia huszadik évfordulója alkalmából rendezett, több ezres emlékünnepségen.

Charles Itandjénak a Premier League-ben szereplő angol klub vezetése azt követően függesztette fel 14 napra a játékjogát, hogy a televíziós felvételek tanúsága szerint mosolygós arccal állt a szerdai ceremónián, miközben az 1989-es FA Kupa-elődöntőn bekövetkezett, 96 ember halálával járó katasztrófa áldozatairól emlékeztek meg. A két évtizeddel ezelőtti mérkőzést az FC Liverpool a Nottingham Foresttel a sheffieldi stadionban vívta, amikor a lelátón a tömeg többeket a pályát a nézőtértől elválasztó fémrácshoz nyomott: 94-en a helyszínen vesztették életüket - köztük a mai liverpooli csapatkapitány, Steven Gerrard akkor tízéves unokatestvére -, ketten később haltak meg, összesen pedig 766-an szenvedtek különféle sérüléseket.

Itandje ellen, aki a kegyeletet sértő, méltatlan viselkedéséért bocsánatot kért a szurkolóktól, s mindenekelőtt az áldozatok hozzátartozóitól, a Liverpool fegyelmi vizsgálatot indított - jelentette be a futballklub szóvivője. A kameruni születésű francia tartalékkapus, aki a Lens-tól 2007-ben szerződött át az angol együtteshez, már a pénteki edzésen sem vehetett részt Rafael Benítez vezetőedző utasítására. (MTI)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.