Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Honvéd nyerte a budapesti futballrangadót

2011.09.17. 19:57

A Budapest Honvéd Danilo duplájával kétgólos győzelmet aratott a vendég Újpest felett az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Eleinte csak a pontrúgások jelentettek veszélyt mindkét oldalon, mert a csapatok jól megszervezték a védekezésüket. Az agilisabban támadó és gyorsabban kibontakozó Honvéd akciói aztán a huszadik perctől folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. Fél óra elteltével az Újpest kijött a szorításból, támadólag lépett fel, de a továbbiakban is a kispestiek álltak közelebb a gólszerzéshez.

A fordulás után az Újpest letámadta a házigazdát, ám a vezetést nem tudta megszerezni. A kispestiek újra átvették a kezdeményezést, és egy tizenegyesből betaláltak. Kettőzött erővel vezette akcióit ezután a vendégcsapat, de a befejezéseknél rendre hibázott, a védelem viszont kinyílt, ezt pedig a Honvéd kihasználta. Az eseménydús, izgalmas második félidőben több gólt is lőhetett volna a házigazda.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Budapest Honvéd FC - Újpest FC 2-0 (0-0)

Bozsik Stadion, 3000 néző, v.: Iványi

Gólszerző: Danilo (61., 71., az elsőt 11-esből)

Sárga lap: Horváth A. (43.), Debreceni (52.), Zelenka (63.), Botis (67.), Danilo (71.), illetve Dvorschák (12.), Tajthy (49.),

Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú N. - Tchami, Zelenka, Horváth A. (Harmony, 69.), Hidi - Danilo (Ivancsics, 90.), Abass (Kostolani, 84.)

Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák - Simon K., Egerszegi (Balogh B., 68.), Tajthy, Barczi - Rajczi (Kovács D., 76.), Kabát

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!