Az Aragones utcán lehet menni az Atlético-stadionhoz

2014.02.28. 17:45

Az Atlético Madrid új stadionja felé vezető utcát nevezik el Luis Aragonésről, a spanyol és a nemzetközi labdarúgóélet kiemelkedő alakjáról, aki február 1-jén hunyt el leukémiában.

A döntést a madridi városvezetés hozta meg pénteken. A képviselőtestület azért határozott így, mert a 75 évesen elhunyt szakember játékoskarrierje épp az Atléticónál teljesedett ki, és edzőként is eredményes volt a csapattal.

Az Atlético a tervek szerint a 2016/17-es szezonban játszhat majd először a La Peineta Stadionban. Madrid Hortaleza nevű városrészében már van egy sportcentrum, amelyet Aragonésről neveztek el.

A szövetségi kapitányként 2008-ban Európa-bajnokságot nyert szakember az Atlético játékosaként három bajnoki és két kupagyőzelmet aratott. A fővárosiak csatáraként 265 meccsen 123 alkalommal volt eredményes, az 1969/1970-es szezonban pedig ő lett a spanyol élvonal gólkirálya.

Aragonés edzőként a madridiakkal egyszer nyert bajnokságot, háromszor hódította el a Király Kupát. Utóbbit az FC Barcelonával is megnyerte 1988-ban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport