Beatrix, Erna
16 °C
31 °C

Szalai új csapatának edzője tudja a nyerő taktikát

2016.01.04. 22:33

Az immár Szalai Ádámot is foglalkoztató Hannover labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Schaaf a bennmaradás érdekében igyekszik felrázni játékosait.

"Az a célunk, hogy kikerüljünk ebből a szorult helyzetből. Hinnünk kell benne, hogy meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján az egy héttel ezelőtt kinevezett tréner, akinek új csapata a tabella utolsó előtti, 17. helyén áll. "Kölcsönösen segítenünk kell egymást és szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is. Nem mindenki játszott a legjobb tudása szerint, végre kell hajtanunk néhány változtatást".

A Hannover a téli szünetet megelőző nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot elvesztett. Első téli edzőmeccsét Dárdai Pál vezetőedző csapata, a harmadik helyen álló Hertha BSC ellen játssza jövő hétfőn, az újév első bajnoki találkozóján pedig a Darmstadt lesz a Hannover ellenfele január 23-án.

"Akkor fogunk tudni támadó futballt játszani, ha a védekezésünk stabil lesz. Pillanatnyilag nem kell szép futballban gondolkodnunk. Pontokat kell szereznünk és hatékonyan kell játszanunk" - tette hozzá az 54 éves szakember.

A magyar válogatott csatárt, Szalai Ádámot a tavaszi idényre vette kölcsön a klub a sereghajtó Hoffenheimtől. A megállapodás tartalmaz egy hosszabbításra vonatkozó lehetőséget is. A 29-szeres válogatott játékos 137 Bundesliga-meccsén 32 gólt szerzett eddigi pályafutása során. (MTI)

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.