Árpád
-2 °C
9 °C

Miért árverezteti el Pelé még a világbajnoki aranyérmeit is?

2016.03.10. 16:06

Elárverezteti egyebek között három világbajnoki aranyérmét Pelé. A 75 éves legenda mintegy kétezer relikviáját június 7. és 9. között értékesíti a londoni Julien's aukciósház, írta az MTI.

A nemrég csípőműtéten átesett Pelé aranyérmei darabonként várhatóan 200 ezer dollárért (56,5 millió forint) kelnek el, a legnagyobb érdeklődés pedig valószínűleg egy 1970-ban külön neki készített világbajnoki trófeát övez majd, amelyből egymillió dollárra (282,5 millió forint) számítanak a szervezők. Emellett kalapács alá kerül több meze és az a labda is, amellyel az ezredik gólját szerezte.

Pelé személyes gyűjteményének nagy részét korábban Santos városának adományozta, a júniusi aukcióval pedig az a célja, hogy a gyűjtők birtokába kerülhessen - ahogy fogalmazott: - "a történetem egy-egy része". A bevétel részben a curitibai gyermekkórház számlájára kerül majd.

Pelé nincs jól, az utóbbi években többször is műteni kellett, valójában teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Nem tudni, anyagi gondjai vannak-e, de ez az akció azt sugallja, még ha valóban szépen hangzik is, hogy a gyűjtőknek akar kedvezni. Akik ugye nem rászorulók, hanem multimilliomosok.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.