Vilma
-8 °C
3 °C

Piroska lett a Fradi farkasa

2001.10.21. 20:05
Nagy tétje volt a Ferencváros szempontjából ennek a mérkőzésnek, hiszen a két egymás utáni vereség során nemcsak elveszítette második helyezését, de még a dobogóról is leszorult, csak az ötödik. Ha nyertek volna a zöldek, akkor legalább a harmadik helyezésük garantált. Kispest azonban az elmúlt idény után idén is megtréfálta a Fradit az Üllői úton, és taktikusan játszva megérdemelten verték az erőtlen, és statikus Ferencvárost. A Fradi-publikum többször kifütyülte a játékosait, Csankot pedig alpári stílusban anyázta.
A Ferencváros legutóbbi két meccsét elveszítette, de ég és föld volt a különbség a mutatott játékban. Az MTK ellen nem játszottak alárendelt szerepet, ellenben a ZTE-vel szemben. Csank János meg is elégelte az olykor kényelmes teljesítményt, és a hírek szerint háromszázezer forintra büntette a szerinte kissé túlsztárolt - ez lehet véleménye alapján az egyik baj a szlovák csatárral - Pinte Attilát. Pinte nem csinált nagy ügyet ebből az eseményből, úgy vélte: nem magyarázkodással, hanem játékkal bizonyítja, hogy érdemtelen a kritika.

Piroska kis híján öngóllal kezdett

Ám nemcsak emiatt volt érdekes a Kispest elleni meccse a Fradinak, hanem amiatt is, mert a Glázer-legénység az elmúlt fordulóban egy hatossal küldte haza a Haladást a Bozsik stadionból. Lényegében tehát minden adott volt ahhoz, hogy egy jó meccs kerekedjen ki az összecsapásból.

Ezek után aztán, ahogyan már megszokhattuk, semmi nem történt a találkozó elején. A Fradi finoman szólva statikus játékáról és támadásairól mindent elmond, hogy a félidő hajrájáig a kispesti Piroska keltette a legnagyobb veszélyt. Udvarácz csak nézte, hogy csapattársa centikkel csúsztatott a kapu mellé. Pinte és Kriston aktivitását lehetett csupán kiemelni, előbbi sokat futott, többször lőtt kapura, de eredmény nélkül.

Horvtáth előz kimaradtak a helyzetek

A kezdetben meglévő lendület is fokozatosan alábbhagyott a Fradi játékában - nem véletlenül fütyült a hazai közönség -, és a Kispest feljött. Piroska pedig a másik kapu előtt bebizonyította, hogy azt is érzi, mi több, azt sokkal jobban. Egy bal oldali beadást elvétett középen Faragó és Gyepes, a labda a Haladás ellen két gólt szerző román játékos elé került, aki ballal kilőtte a jobb alsó sarkot.

A félidő előtt észbe kapott a Fradi, és Horváth kétszer is nagy lehetőséget szalasztott el. Előbb tizennégyről tűzte rá, majd hat méterről fejjel, de az egykori fradis Udvarácz mindkétszer hárított, másodszor nagy bravúrral. A második játékrészben megint nagy iramban igyekezett kezdeni a Fradi, Pinte helyzetbe is került, de kivárt - vesztére. A másik oldalon Sasu kemény lövését ütötte ki Németh. A nagyon küzdő Pinte fejelt egy kapufát, igaz saját kapujánál.

Lipcsei cseréje olaj volt a tűzre a szurkolóknál

Ezek után Horváth Péter hibázott ismét kétszer, majd Pinte és Dragóner veszélyeztetett, a Kispest az időt húzta, hogy aztán egy kontrából Piroska - Sasu kiváló átadása után - újfent bevegye Németh kapuját. A történethez hozzátartozik, hogy a kétszer ziccerben mentő Lipcseit épp előzőleg cserélte le Csank mester, így lyukas maradt a védelem közepe. Csankot szidták is felbőszült szurkolók már a találat előtt. Utána pedig egyenes trágár stílusban anyázták. A biztonságiakat mindez a legkevésbé sem zavarta.

Az erőtlenül játszó Ferencvárosnak a szépítésre sem futotta, így sorrendben harmadszor kaptak ki, és aligha lenne bárki is meglepve, ha a tavaly a bajnoki címet nyerő Csank Jánost hamarosan felelősségre vonnák.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.