Előd
5 °C
12 °C

Végh lett a Haladás végzete

2001.10.27. 20:30
A hazaiak végig irányították a találkozó, ám a szencációsan védő Véghnek nem tudtak gólt lőni. Filipovics még büntetőt is hibázott, és a legnagyobb gólhelyzeteket is elpuskázták a szombathelyiek. A Videoton játékán nem látszott, hogy eseztleges győzelmükkel akár a második helyre is odaérhetnek, szinte csak a védekezéssel törődtek.
A hazaiak már a találkozó elején szerették volna dűlőre vinni a dolgot, és azonnal a kapujához szögezték a Videotont. A vendégvédelem azonban magabiztosan állt a lábán, így nem tudott előnyre szert tenni Keszei Ferenc együttese.

A legnagyobb gólszerzési lehetőség a 25. percben Filipovics előtt maradt ki, aki azután lőhetett büntetőt, hogy Halmosi beadásába Pomper ütött bele. A tizenegyest azonban hiába helyezte jól a jobb sarokra, Végh bravúrosan hárítani tudott. A kihagyott büntető nem törte le a hazaiakat, akik ezután is támadásban maradtak, ám gólt nem sikerült szerezniük.

A Hali sokkal jobb volt ellenfelénél, még ha ezt az eredmény nem is tükrözte. Úgy tűnt, mint ha a vendégek előtt csak egy cél lebegne: gólt nem kapni, aztán majd csak lesz valami. Keszei Ferenc együttese pedig a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta, így döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő ugyanott folytatódott, mint az előző. Rohamozó hazaiak, főként a védekezéssel törődő vendégek. Igaz a sikeres "bekkeléshez" kellett a szenzációsan védő Végh kapus is, akinek úgy tűnt ezen az estén képtelenség gólt lőni.

A 68. percben aztán felgyorsultak az események. Földes kézzel ütött a labdába, ám a jogos sárga lap elmaradt. Filipovics, elakarta végezni a szabadrúgást, ám ekkor Földes elé állt. Ekkor már sárga lapot kapott a Videoton csatára, Filipovics pedig pirosat. Hogy miért, azt csak Makai játékvezető tudja.

A hátralévő húsz percben is lendületben maradtak az emberhátrányban lévő hazaiak, ám gólt nem tudtak szerezni. A Videoton pedig emberelőnyben is csak az eredmény tartására törekedett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!