Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Az MTK győzelmével őszi első

2001.11.21. 19:17
Bognár György csapata egy gyenge színvonalú találkozón, szerezte meg a három pontot, és ezzel - a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül - biztos, hogy az élen várhatja a téli szünetet. A vendég Videoton szinte semmit nem tudott felmutatni abból a játékból, amellyel elkápráztatta szurkolóit, és feltornázta magát a dobogó harmadik fokáig.
Az MTK futballistái abban a tudatban készülhettek a találkozóra, hogy győzelmük esetén már biztos, hogy a téli szünetet a tabella élén töltik. Illésék ennek ellenére nem rohantak neki a Videotonnak, az első negyedórában mindössze egy helyzetet tudtak kialakítani Milinte kapuja előtt. Zavadszky tízméteres lövése azonban csak oldalról zörgette meg a hálót.

Öt perccel később aztán Ferenczi már góllá váltotta a hazaiak mezőnyfölényét. Illés tizenhat méteres lövését a fehérvári kapus csak a kapufára tudta ütni, a kipattanót pedig Ferenczi 2 méterről lőtte az üres kapuba. Bő tíz perccel később Brazenac beadását lőtte Zavadszky a hálóba, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert a gól előtt Ferenczi szabálytalankodott.

Az első fehérvári próbálkozásra közel 40 percet kellett várni, a 38. percben Csató Sándor szánta el magát lövésre, ám 22 méterről leadott életerős kísérletét Hajdú nagy bravúrral ütötte a léc fölé. Gyenge színvonalú első félidő után megérdemelt a hazai vezetés.

A második negyvenöt perc sem hozott nagy változást a játék képébe, a kapuk szinte alig kerültek veszélybe. A legnagyobb lehetőség Brazenac előtt maradt kihasználatlanul, aki a 75. percben egyedül léphetett ki a védők közül, ám nem sikerült átemelnie a kapujából remekül kimozduló Milinte felett. Az utolsó említésre méltó esemény, Gajics - talán kissé szigorú - kiállítása volt, miután felrúgta Eleket.

Hiába próbált meg mind a két edző cserékkel frissíteni, egyik csapat sem tudott új szint vinni a játékba. Így az MTK egy kifejezetten gyenge színvonalú összecsapás után örülhetett a győzelemért járó három pontnak és az őszi elsőségnek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!