Judit
-2 °C
8 °C

Kispesten is kikapott az Újpest

2001.11.22. 11:48
Németh Norbertnek, a második félidő elején szerzett góljával 1-0-ra verte a Kispest az Újpest cspatát. A vendégek a gól után jobbára fölényben játszottak, de helyzeteiket sorozatben kihagyták, így négy napon belül második vereségüket szenvedték el.
Míg hajdan tíz- és tízezrek zarándokoltak ki egy Kispest-Újpest derbire (vagy ahogy akkoriban hívták: Honvéd-Dózsa), addig ma igencsak lehangoló képet mutatott a Bozsik stadion: alig 1500 néző lézengett a szebb napokat megélt egyesület lelátóján. Az érdektelenség sem véletlen: a nem túl magas színvonalú bajnokságban egyik gárda sem kápráztatta el híveit. A nem is oly régen még kupát nyert piros-fekete hazaiak idén a kiesés elkerülésért küzdenek. A vendég lilák sem "panaszkodhatnak", ők legutóbb hazai pályán szenvedtek katasztrofális 4-1-es vereséget a ZTE-től.

A már megszokottnak mondható tapogatózó kezdés után az első lehetőség a vendégek kapujánál adódott. Erős a félpályánál szöktetet Lőwöt, az újpesti középpályás betört a tizenhatoson belülre, de a középpályás tíz méterről az égbe lőtt. A túloldalon Piroska szánta el magát 22 méterről lövésre, különösebb eredmény nélkül.

Az első igazán nagy gólhelyzetre majd félórát kellett várni. Ekkor Lőw jól ment el a bal szélen, beadására Tokody érkezett pontosan, aki vetődve, fejjel célozta meg a jobb alsó sarkot, de a labda messze a kapu mellett landolt. A másik kapunál Piroska beadására Sasu érkezett volna, de Posza megelőzte, kiöklözte a labdát.

A gólnélküli első negyvenöt percet követően nem kellett túl sokat várni a nyitó találatra. A 47. percben Sasu csapta be látványos csellel Medgyesit, középre centerezett, és a teljesen üresen álló Németh Norbert nyolc méterről a megdermedt Posza felett a kapuba fejelt (1-0).

Tíz perccel később egyenlíthetett volna az Újpest. Poljakovics indította Lőwöt, aki a rátámadó Udvarácz felett átemelte a labdát, de a kapu fölé pattant. Egy perc múlva ismét a hazai kapu forgott veszélyben, de Poljakovics hiába előzte meg rosszul kimozduló Udvarácz, fejese fölé szállt.

Egyre többet támadott az Újpest, többször is a kapuja elé szegezte a hazaiakat. Jól mutatja ezt a szögletarány is, a vendégek ebben 8-1-re múlták felül a hazaiakat. A futballt azonban nem szögletre játsszák, így bár Herczeg és Poljakovics is kecsegtető helyzetben hibázott, maradt tehát az egygólos hazai győzelem.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.