Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Menekül a Haladás a kiesés elől

2002.03.29. 20:54
A nehéz helyzetben lévő Haladás a második játékrészben mutatott lendületes és eredményes játékának köszönhetően megérdemelten szerezte meg a három pontot a Dunaferr-rel szemben. Szentes Lázár csapata így folytatja a harcát a kiesés ellen, míg a - nem jogerősen - büntetőpontokkal sújtott újvárosiaknak egyre nagyobb messzeségbe kerül a dobogó.
Ősszel a szezon egyik legjobb meccsét játszotta a két társulat - kettő-nullra nyert a Haladás -, akkor azonban még azt lehetett hinni, hogy az újonccsapat a bajnokság egyik meglepetéscsapata lesz. Azóta kiderült, a szombathelyiek, ahogyan az utóbbi időben oly gyakran, ezúttal is a kiesés ellen harcolnak majd.

Németh Tamásnak jó napja volt

Miután tavasszal eddig csak egyszer nyertek, úgy érezték, itt a kedvező alkalom a következő siker begyűjtésére, - már csak az őszi meccs miatt is -, ráadásképpen a Dunaferr meg is gyengült azóta.

A Haladás vehemensen kezdte az összecsapást, és a Videotonból érkező - korábban a ZTE-t erősítő - Németh Tamás kevéssel az első félóra után vezetéshez juttatta csapatát. Szekér futott el a jobbszélen, középre adását szép mozdulattal fejelte a középpályás a kapuba. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen még az első félidőben sikerült a szépítés az MTK-ból megszerzett Balaskó révén - nagy erővel lőtt a jobb felsőbe - a vendégeknek.

A végén Preisingernek is sikerült

A második félidőben aztán a rendkívül lelkesen játszó hazaiak döntésre vitték a dolgot. A volt válogatott Preisinger hatalmas bombát küldött jó húsz méterről kapura, ami a felső lécről épp Németh elé pattant ki, aki második gólját is megszerezte. Okosan fejelt tíz méterről a hálóba.

A Dunaferr észhez tért valamelyest, de támadásaik többnyire elhaltak a jól záró hazai védelemben. Egyetlen alkalmat kivéve, ám akkor a kapufa segített a Halinak. Rósa életerős lövésénél ugyanis Takács már verve volt, de a jobb kapufa tövéről a mezőnybe pattant a labda. A hajrában pedig bebiztosította sikerét a hazai csapat. A végig jól játszó Preisingernek is sikerült a kapuba találni, nem is akármilyen gólt lőve. A tizenhatos vonaláról bombázott nagy erővel a dermedten álló Németh mellett a bal felsőbe. A győzelmet jobban akaró Haladás megérdemelten nyert.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.